La relació d’ajuda: vincle, vulnerabilitat i autocura

La relació d’ajuda: vincle, vulnerabilitat i autocura, compartim amb tot@s vosaltres “Las referencias éticas” de Jose Leal (psicòleg clínic i psicoanalista), un article que ens parla sobre la importància del vincle en la relació d’ajuda i en aquest sentit ens recorda a tots els professionals que treballem acompanyant persones, la importància de deixar-nos sentir la pròpia vulnerabilitat, sentint-nos connectats amb nosaltres mateixos per així, poder establir un contacte més real amb els altres.

L’autor manifesta que l’ajuda i la cura, tot i que estiguin ben relació-ajuda-vincle-vulnerabilitat-autocurafonamentades tècnicament, no són possibles ni reals si les desvinculem del factor humà alhora de desenvolupar-les i això només és possible a partir de l’establiment i reconeixement del vincle dins la relació d’ajuda. Acceptar plenament la nostra vulnerabilitat i entendre-la com una cosa necessària, ens dóna permís per deixar de controlar i predir per a poder ser més creatius i recuperar la confiança amb nosaltres mateixos i en el procés de l’altre. Permet al professional baixar l’omnipotència i prendre consciència de la pròpia necessitat d’autocura.

Un article que ens convida a la reflexió i a ampliar mirada sobre la nostra pràctica i rol professional.

Descarrega’t aquí el PDF