El maneig que estem fent amb el dolor és un problema, no el dolor

Avui us deixem amb una entrevista feta a l’Alejandro Corchs, un Uruguaià al qual van matar als seus pares durant la dictadura militar de l’Argentina. En aquesta entrevista ens parla sobre el maneig que fem del dolor i com aquest forma part de la vida, i fins i tot ens pot ajudar a créixer.

Us deixem amb algunes de les frases de l’entrevista:

“El maneig que estem fent amb el dolor és un problema, no el dolor. El sistema de criança que tenim sobre el dolor és el conflicte.”

“Els adults som molt sofisticats, mai fem rebequeries però anem empassant i la nostra força de voluntat va caient. Després en diem depressió. I és res més que tota la força de voluntat posada en què no s’obri l’olla dels meus dolors, que no em toquin perquè em poden transformar, perquè em fan por …”

“I la vida no és un problema a ser solucionat, és una experiència a ser viscuda i cada dolor que et toca et canvia. Creure que la vida és només supervivència … no, l’ésser humà té la capacitat de viure, d’estimar en plenitud […]. Reconèixer quan puc baixar l’armadura i quan no, és part de l’ésser humà.”