“LA GRANOTA SORDA”

Comparteixo aquest bonic relat que penso us pot ajudar en aquest moment complicat, on a estones, podem caure en el desànim.

La granota sorda, ens parla sobre:

  • La importància de prendre consciència de la cooperació entre iguals.
  • La responsabilitat personal que tenim cadascú de nosaltres davant la vida.
  • Entrenar la pròpia mirada com a adults, reflexionar sobre on estic posant la meva atenció en tot allò que podem fer o en tot allò que aquí i ara ens manca.

Una vegada hi havia un grup de granotes que passejava pel bosc i, de sobte, dues d’elles van caure en un forat molt profund.

Totes les altres granotes es van reunir al voltant del forat.

Quan van veure la profunditat que tenia, les granotes de dalt van dir a les dues granotes del fons que, no aconseguirien sortir d’aquell forat tant profund.

Les dues granotes no van fer cas dels comentaris de les seves amigues i van seguir intentant sortir-ne amb totes les seves forces.

Les altres, mentrestant, seguien insistint, dient-los que els seus esforços serien inútils.

Finalment, una de les granotes del forat va parar atenció al que les altres deien i es va rendir, es va deixar anar i és va morir.

La altra granota va continuar saltant tan fort, tan fort, com li era possible.

La multitud de granotes seguia cridant i li feia senyals perquè deixés de patir i que, simplement, es disposés a morir, ja que no tenia sentit seguir lluitant. “No ho aconseguiràs, és impossible!”

Però la granota va saltar cada vegada amb més i més forces, fins que finalment va aconseguir sortir del forat.

Quan en va sortir, les altres granotes li van dir: “Ens alegra moltíssim que hagis aconseguit sortir-ne, tot i el que et dèiem”.

La granota els va explicar que era sorda i que es pensava que les altres l’estaven animant a esforçar-se més i més a sortir del fons del forat.

Ànims i endavant, això també passarà!!

Una abraçada!

Laia Piqué

Directora CreaEspai

Teràpia familiar, individual i parella